Re: Ik ben Dizzy

Nieuw berichtdoor LighthouseoftheUnaccepted » zo 10 jun 2018 19:56

Dapper dat je zo je verhaal deelt. Weet hoeveel moeite het mij kostte. Kan niks anders zeggen dan dat ik daar veel respect voor heb.

Dat van je relatie klinkt me bekend in de oren en is erg naar als je iemand hebt die je accepteert, je beschermt en een beetje onder zijn hoede neemt en dan ineens verdwijnt uit je leven en dan ook nog op een nare manier. Dan val je in een diep gat en probeer daar maar eens uit te klimmen. Toch goed dat je dan op zoek bent gegaan naar methodes en oplossingen om met je problematiek om te leren gaan. Toont dat je een sterk en vechtlustig persoon bent. Mensen zien vaak onze soort, mensen met psychische problematiek als zwak terwijl ze het zelf waarschijnlijk nog geen week vol zouden houden in ons hoofd. We zijn niet zwak, we zijn zo geboren of gemaakt door wat we meegemaakt hebben en daar worstelen we iedere dag mee, vechten ons kapot met de demonen in ons hoofd die ons constant neerhalen, de vloer in trappen en dan de angsten nog.

Hoe je beschrijft van dat "veilige plekje" snap ik goed, toen ik een relatie had ging het ook met mij beter. Doet toch wat met je.

Zelf heb ik ook al veel geprobeerd, van natuurlijk middelen tot meditatie maar het is bizar moeilijk en antidepressiva heeft bizar veel bijwerkingen en de GGZ zit je vaak enorm dwars in dingen en is dominant in zijn aanpak en luistert niet naar wat je zelf wilt en uiteindelijk als het niks oplevert geven ze jou de schuld. Loop al sinds 6 jaar bij vele GGZ instellingen en allemaal heeft het niks geholpen. Jammer...

Zou zeggen, stuur me gerust een pb maar weet niet of je dat durft of wilt, leg dat bij jou neer.

En je valt niemand lastig, dat ligt aan hun, een tekort aan empathisch vermogen, ligt niet aan jou.

Wens je in ieder geval veel succes en sterkte in je worstelingen. Hoop voor je dat er snel licht aan het eind van de tunnel komt.

LighthouseoftheUnaccepted
 
Berichten: 12
Geregistreerd: zo 27 mei 2018 02:45

Re: Ik ben Dizzy

Nieuw berichtdoor Dizzy » zo 10 jun 2018 21:38

Bedankt voor je begripvolle berichtje, dat doet me goed.
Ik ben het compleet met je eens. Mensen kunnen zo hard oordelen over anderen met psychische problemen, maar dat is enkel omdat ze zelf geen clue hebben hoe het voelt. Dan is het makkelijk praten, ze weten gewoon niet beter. Ik zie mezelf ook absoluut niet als een zwak iemand, en denk dat ook niet over anderen met (ergere) psychische problemen. Hoe vervelend het allemaal ook is, je leert er ook gigantisch veel van. Ik heb altijd het idee dat mensen zoals wij toch wel een "dieper" leven lijden dan mensen wiens grootste angst is dat hun haar slecht zit bij wijze van spreke.

Vervelend dat het GGZ je niet echt heeft kunnen helpen :( Ik hoop dat dat nog komt. Mijn moeder heeft ook tig jaar weggesleten bij psychologen die niet echt wisten wat ze met d'r aan moesten, maar toen ze uiteindelijk de juiste vond is het ook erg snel beter gegaan. Hopelijk kom jij ook snel de juiste personen tegen.

Bedankt voor het aanbod! Ik zal het onthouden. Als de nood echt hoog zit zal ik het denk ik wel aandurven :) Hetzelfde geldt voor jou; als je hulp nodig hebt zal ik die proberen te zijn.

Dizzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: za 09 jun 2018 12:15

Re: Ik ben Dizzy

Nieuw berichtdoor LighthouseoftheUnaccepted » zo 10 jun 2018 23:56

Dankjewel voor je reactie.

Je leert inderdaad veel van problemen, je wordt er wijzer van, ben al vanaf klein kind erg geïnteresseerd in psychologie omdat ik veel niet begreep van mijn gevoelens en mensen om me heen en ik anders dacht en daardoor begrijp ik mensen en hun gedrag nu veel beter. Hierdoor leer je goed in te gaan op dingen, oplossingsgericht te worden. Toch kom je er al snel achter dat je voor jezelf voor vrijwel alles iemand nodig hebt, dat jezelf helpen meestal niet alleen lukt. Als iemand anders iets tegen je zegt, je ondersteund, komt het zoveel harder binnen en heeft het zo'n ontzettend groter helend effect, dat is echt wonderbaarlijk. We geloven onszelf niet als je er dieper over na gaat denken. Mensen met psychische problematiek zijn vaak hooggevoelig en zorgen minder goed voor zichzelf en/of geven minder om zichzelf wat dit nog meer versterkt. Je wordt onderhand een filosoof als je dit soort problemen hebt, gaat dieper denken.

Mooi dat het nu beter gaat met je moeder, dat is zeker fijn! Ben zelf helaas uitbehandeld bij meerdere instellingen. Mijn problematiek is te complex en ik heb comorbide problematiek dus dan zeggen ze gewoon dat ze je niet kunnen helpen. Flauw...

Of je het wel durfde was niet verkeerd bedoeld trouwens. Ik ben een man en jij een vrouw en heb in het verleden met vrouwen gesproken die slechte ervaringen hadden met mannen met verborgen agenda's, wanhopig eigenlijk op zoek waren naar een relatie. Ben zelf slachtoffer geweest van situaties waarin vrouwen bang waren met me te praten omdat ze bang waren dat ik een verborgen agenda had terwijl ik daar totaal niet mee bezig was. Snap die angst heel goed want het gaat om gevoelige onderwerpen en deze vrouwen zijn al beschadigd genoeg. Vandaar mijn reactie en vandaar ook dat ik bij vrouwen niet meer het eerste initiatief neem.

Contact is voor mij meer vriendschappelijk lotgenotencontact, maar voor hulp, die heb ik niet nodig en al zou ik die nodig hebben dan ga ik jou niet lastig vallen met mijn problematiek terwijl ik je nog niet ken. Dat zou wel erg egoïstisch zijn van mij. Maar toch lief dat je het aanbiedt :)

Wens je nogmaals veel succes en sterkte met alles.

Shawn Mendes - In My Blood

LighthouseoftheUnaccepted
 
Berichten: 12
Geregistreerd: zo 27 mei 2018 02:45

Re: Ik ben Dizzy

Nieuw berichtdoor Dizzy » wo 13 jun 2018 22:05

Sorry voor de late reactie; ik was een paar daagjes weg.

Het lijkt me heel naar om te horen te krijgen dat ze je niet kunnen helpen. Heb je wel het idee dat de hulp die je ooit hebt gekregen je ook daadwerkelijk geholpen heeft? Of is het nooit zo ver gekomen? Ik vind het echt heel apart dat juist wanneer iets complex is ze je weg sturen. Dat zou met lichamelijke ziektes ook niet gebeuren.

Ik had het niet verkeerd opgevat hoor! Ik wist eigenlijk niet eens dat je een man was. Ik ben inderdaad wel wantrouwiger naar mannen dan naar vrouwen, wat volgens mij wel logisch is. Maar ik weet ook dat er goede mensen tussen zitten, hoe moeilijk die soms ook te vinden zijn. Zolang ik nog het gevoel heb dat ik "weg" kan is het goed. Ik zou alleen niet weten waarover we zouden moeten praten :P Ik weet eigenlijk totaal niet hoe mensen me zouden kunnen helpen en jij geeft aan geen hulp nodig te hebben. Als je een idee hebt, dan mag je gerust initiatief nemen hoor. Ik ben daar namelijk totaal niet goed mee...

Bedankt voor je berichten en jou ook al het beste gewenst!

Dizzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: za 09 jun 2018 12:15

Re: Ik ben Dizzy

Nieuw berichtdoor LighthouseoftheUnaccepted » do 14 jun 2018 22:15

Dizzy schreef:Heb je wel het idee dat de hulp die je ooit hebt gekregen je ook daadwerkelijk geholpen heeft?


Nee, ik heb MCDD en dat is zeldzaam en daarbij psychiatrische klachten en dan is de één gespecialiseerd in het één en de andere in het ander maar nooit in beide en technieken werken meestal niet goed op mijn groep dus beginnen ze er al niet aan. Heb met veel mensen gesproken die in hetzelfde bootje zitten, comorbide problematiek en dan helpen ze niet, het is te complex en de stoornissen zitten elkaar dwars en in de weg. Dan grijpen ze al gauw naar opnames en daar wordt het alsmaar erger, mensen gekend die daar kapot zijn gegaan en zelfs 2 mensen gekend dichtbij die toen ze terug kwamen meteen zelfmoord pleegden. Heftig, maar als je de verhalen weet die ik gehoord heb, dan weet je ook wel waarom.

Ze hebben meer kwaad gedaan dan goed helaas. Veel valse hoop geven en dan uiteindelijk de hulp iedere keer staken na 1 behandeling omdat het toch allemaal maar te complex is.

Excuses dat het veel over mij gaat, heb je zelf diagnostiek gehad? Voor vrouwen is dat moeilijk is mijn ervaring, de verhalen die ik gehoord heb. Autisme is al snel borderline of bipolair en vrouwen worden al snel gezien als aanstellers al krijg ik dat ook snel te horen omdat ik er aan de buitenkant rustig en zelfverzekerd uitzie terwijl ik dat helemaal niet ben.


Dizzy schreef:Ik had het niet verkeerd opgevat hoor!


Dat is mooi!


Dizzy schreef:Ik wist eigenlijk niet eens dat je een man was.


Kom vaak neutraal over, ben ook niet echt een typische man, ga ook niet veel met mannen om omdat typisch mannengedrag vaak niet zo fijn is voor mij. Vrouwen voelen toch wat anders, wat zachter en fijner aan, waarom weet ik niet.

Ben happy single na een hele nare relatie vol psychische mishandeling waarin mij kwalijk werd genomen waar ik mee geboren ben of waartoe mijn verleden me heeft gemaakt en mijn mening is dat ik liever geen relatie meer aanga omdat ik vaak niet goed genoeg ben door mijn problematiek en heb er niet zo'n trek in daar constant mee geconfronteerd te worden. Daarnaast vind ik het ook egoïstisch een vrouw waarvan ik zou moeten gaan houden te belasten met mijn problematiek, dat is iets wat mij pijn gaat doen, wil geen last zijn. Alleen als zij ook wat mankeert, en er complete acceptatie zou zijn zie ik een mogelijkheid en weet niet of ik daar nog in geloof na alles. Vind alleen zijn ook wel best, maak me er niet meer druk om, het is goed zo.


Dizzy schreef:Ik ben inderdaad wel wantrouwiger naar mannen dan naar vrouwen, wat volgens mij wel logisch is.


Lijkt me niet meer dan gezond als vrouw zijnde. Mannen denken nou eenmaal vaak met hun 2de kop :roll:


Dizzy schreef:Maar ik weet ook dat er goede mensen tussen zitten, hoe moeilijk die soms ook te vinden zijn.


Goede mensen, hmm, moet ik ze misschien toch eens omdraaien en de label nakijken want die ontmoet ik inderdaad niet vaak :P

Probleem is dat mensen vaak goed en accepterend zijn aan het begin en dan ineens zo bizar veranderen, heb jij daar ook ervaring mee?


Dizzy schreef:Zolang ik nog het gevoel heb dat ik "weg" kan is het goed.


Ben zelf het type die nogal moeilijk contact legt dus begrijp je erg goed, ben zelf iemand die al gauw iemand van zich af gaat duwen uit bescherming voor mezelf, beetje angst misschien, soms als het niet eens nodig is, dan komen mensen te dichtbij. Jij daar ook last van?

Als ik gas terug moet geven, teveel praat of iets niet goed doe, gewoon netjes aangeven en dan heb ik er geen problemen mee. Ieder mens heeft zo zijn dingen wat ze angstig maakt of intimideert, zie daar niks verkeerds aan.


Dizzy schreef:Ik zou alleen niet weten waarover we zouden moeten praten :P


Pfff, mensen vragen mij wel eens of ik mijn mond een keer kan houden. Tegenpool is aanwezig dus en + en - zorgt zeggen ze voor energie maar of dat waar is weet ik niet. En stilte is ook niet erg, vooral niet als je in het echt bij elkaar bent, kan heel fijn zijn.

Heb een lange tijd een goede vriend gehad in het buitenland waar ik veel mee schreef, een penpal zeg maar, als hij wat meemaakte of wat te vertellen had stuurde hij wat en ik ook. De ene keer iedere dag en de andere keer soms weken niet en dat was fijn. Laat elkaar gewoon. Zouden meer mensen moeten doen, verplichtingen zijn eigenlijk best jammer. Altijd maar dat moeten. Al die sociale regeltjes...


Dizzy schreef:Ik weet eigenlijk totaal niet hoe mensen me zouden kunnen helpen


Gesprekken met je voeren, luisteren, ondersteunen en ervaringen te delen met je. Eerlijk zijn, er zijn wanneer je dat nodig hebt en meestal anderen je laten stikken. Lijkt me genoeg toch? Advies geven is moeilijk, dan ontstaan er snel ruzies, meestal is het beter de persoon zelf tot een conclusie te laten komen dan als een wijsneus te gaan zeggen hoe het volgens jou wel niet moet want wie ben ik om te zeggen hoe jij je voelt en het moet doen? Dat bepaal je toch echt zelf wel, kan je alleen delen wat ik meegemaakt heb en misschien kun je daar wat van leren en kan er voor je zijn en natuurlijk lief zijn voor elkaar. Alleen al dat je iemand achter je hebt staan kan een enorme boost geven.


Dizzy schreef:en jij geeft aan geen hulp nodig te hebben.


Mij helpen doe je als iemand er voor mij is, me serieus neemt en een loyale vriend voor me is, luistert en lief voor me bent, dan ga ik al snel voor je door het vuur. Echte hulp, dat ben je me niet verschuldigd lieverd, niemand niet.


Dizzy schreef:Als je een idee hebt, dan mag je gerust initiatief nemen hoor. Ik ben daar namelijk totaal niet goed mee...


Tafeltennis doet dit me een beetje aan denken ;)

Wie zet de eerste stap? Komt er een plottwist? Gaat er iemand het contact staken? Zie het volgende week in Goed Fora, Slecht Fora. *Reclameblok* :lol:

*Trailer voor volgende week*

LighthouseoftheUnaccepted bouwt een tijdmachine om terug te gaan naar het eerste bericht om toch maar de eerste stap te zetten maar toen kwam er een pug vanuit het niks via het raam naar binnen, te schattig voor woorden en deze pug zei tegen hem dat hij een grote fout maakte, de zusters van het lot me het kwalijk zouden nemen. Zal LighthouseoftheUnaccepted het toch doen? Zal de tijd en ruimte veilig blijven? Zal de pug een vriendinnetje vinden? Wat? :? :?:

Zie het volgende week!

*The End*

LighthouseoftheUnaccepted
 
Berichten: 12
Geregistreerd: zo 27 mei 2018 02:45

Re: Ik ben Dizzy

Nieuw berichtdoor Dizzy » zo 17 jun 2018 13:30

Nogmaals sorry dat ik zo laat reageer. Ik lees dit vaak op mn telefoon en wil dan er echt voor gaan zitten achter mn laptop voordat ik reageer. Maar vaak zijn die tussenperiodes lang. Dus ik zit nu ook op mn telefoon, alvast excuses als het hierdoor warriger getypt is (en de typos natuurlijk :p )

Het lijkt me heel vervelend om die situatie van "niet geholpen kunnen worden" te hebben. Maar ik ben er van overtuigd dat je jezelf ook goed kunt helpen (zo kom je over in ieder geval). Sorry trouwens als ik in herhaling val met vorige berichten , ik kan nu ook niet even kijk wat ik allemaal al gezegd heb :p

Alsjeblieft een sorry zeggen dat het veel over jou gaat. Ik heb zelf altijd de angst dat het te veel over mij gaat, dus ik vind het alleen maar geruststellend of zo als het "veel" over de ander gaat.
Nooit officieel gediagnosticeerd nee. Maar ik heb wel gesprekken gehad waarbij vermoedens werden uitgesproken. Opzich vind ik labels helemaal niet noodzakelijk en niet altijd passend, maar ik ben ook wel weer benieuwd naar wat er bij mij gevonden zou worden.. :p

Erg neutraal inderdaad. Het is ook moeilijk te merken via een stukje rekst natuurlijk. Een typische man zou zich inderdaad niet zo opstellen, en dat is dan een compliment naar jou. "Typische mannen" zijn misschien wel mn minst favoriete gezelschap. Dus ik snap heel goed dat je dan naar vrouwen trekt, alhoewel daar ook wel echt rotte appels tussen zitten.

Happy single is ook echt heeeel fijn ervaar ik nu. Het is sowieso belangrijk dat je eerst je leven compleet maakt ipv dat je het op laat vullen door iemand.
Vervelend van de relatie :( Was dat lang geleden? Ik kan me voorstellen dat dat zijn sporen na laat. Maar dat het egoïstisch zou zijn naar de vrouw vind ik niet hoor. Ik snap de gedachte, en dat is aan de ene kant heel mooi, maar jij en jouw problemen mogen er zijn. En het is dan aan de vrouw of ze daar bij wilt zijn. Ik zou het niet zozeer zien als belasten. Je hebt denk ik ook heeeel veel te bieden.

Ja helaas ken ik dat veranderen in mensen. Dat je denkt dat je iemand door en door kent. Ik had een hele goede vriendin. Al jaren deden we alles samen en zo, en op een dag begon ze gewoon re veranderen zonder reden. En toen was ze opeens een compleet ander persoon.

Ik herken her ja, dat sommige mensen te dicht bij komen. Verschilt ook wel heel erg bij wie het is, hoe de klik is en zo. Inderdaad, aangeven als het te veel.wordt en dat soort dingen is zo belangrijk. Maar vaak luisteren mensen daar niet naar. Ik vind in ieder geval niet dat je te veel praat oid :p. Heb je whatsapp of facebook? Via een app kan ik wat sneller reageren, als je wilt. Dan kunnen we een echter gesprek voeren :) Ik zat/zit vandaag niet zo lekker in mn vel, ook niet echt geslapen. Maar jouw berichtje liet me toch lachen, vooral het einde :)
Pffff ja, sociale regeltjes zijn zo Niet mn ding. Ik vind directheid en duidelijkheid fijn. Mits het niet onnodig kwetst.

Het zal wel een heel onsamenhangend bericht zijn, maar ik blame het op.mn telefoon. ^^

Dizzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: za 09 jun 2018 12:15


Keer terug naar Even voorstellen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten