Re: waarom snri slikken met angststoornis??

Nieuw berichtdoor Gerard » ma 23 feb 2015 23:37

Het grootste verschil tussen een SSRI en een SNRI heeft met neurotransmitters te maken. Experts geloven dat depressie ontstaat wanneer de chemische stoffen van de hersenen genaamd neurotransmitters uit balans raken. Antidepressiva proberen deze neurotransmitters weer in evenwicht te brengen en de symptomen van depressie te verminderen.

Hoewel de exacte oorzaak niet bekend is, zijn er drie neurotransmitters geïdentificeerd als zijnde gerelateerd aan een depressie. Studies toonden onevenwichtigheden in dopamine, noradrenaline en serotonine bij patiënten met een depressie. Een SSRI en een SNRI zijn beide van invloed op de absorptie van serotonine, maar een SNRI beïnvloedt ook norepinefrine in de hersenen.

Een ander verschil tussen een SSRI en een SNRI is chronologisch. SSRI's waren de eerste doorbraak in geneesmiddelen voor de behandeling van depressie, en dit soort medicatie wordt nog veel gebruikt. SNRI's zijn meer recent en schijnen de chemie van de hersenen van depressieve individuen beter te kunnen weerspiegelen. SNRI – serotonine-en-noradrenaline-heropnameremmers zijn effectief gebleken en een algemeen goed te verdragen behandeling bij patiënten met angststoornissen, met enkele mogelijke klinische voordelen boven selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's), die door velen wordt beschouwd als eerstelijns farmacologische behandeling die wordt vertegenwoordigt bij patiënten met angststoornissen. Angststoornissen worden overigens gekenmerkt door een typisch chronische verloop.

Of noradrenaline mogelijk slecht is voor ons angsthazen, is een goede vraag. Ik hoop dat iemand die kan beantwoorden.

Gerard
 
Berichten: 33
Geregistreerd: wo 14 jan 2015 21:00


Keer terug naar Medicijnen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron