Re: Leven met een sociale angststoornis - van me afschrijven

Nieuw berichtdoor Mier73 » do 07 jun 2018 21:22

Hoi Tommy,

Op zoek naar een 'plek' met lotgenoten, op zoek naar herkenning en de behoefte om mijn gepieker van me af te schrijven kwam ik jouw verhaal hier tegen :)

Ik heb geen idee of jij of iemand dit leest dus ik zal niet mijn hele verhaal uit de doeken doen maar gewoon wat van me afschrijven... ik ben al een heel eind op weg wat betreft mijn angststoornis maar soms...pfff...lijkt de onrust me ineens weer te bekuipen en focus ik me zo op dat gevoel dat het alleen maar erger wordt.
Ik ben er vandaag gewoon even verdrietig om en moe van mezelf :)

Nouja, bedankt voor het lezen (ik typ op mn telefoon,wat me erg slecht af gaat dus ik hou het voor gezien voor nu..) ,het zou fijn zijn om af en toe met iemand hierover van gedachten te wisselen.

Groetjes, Mier

Mier73
 
Berichten: 1
Geregistreerd: do 07 jun 2018 20:59

Re: Leven met een sociale angststoornis - van me afschrijven

Nieuw berichtdoor BlueWater » gisteren 13:29

Hey Tommy,

Ik herken me volledig in je verhaal. Ik ben een meid van 23 en ik heb ongeveer zo dezelfde fases doorlopen als jij. Aan het einde van mijn basisschool tijd begon het zich steeds erger te ontwikkelen. Toen was ik 11 of 12 jaar.
Ik vind het enorm dapper van je dat je alles toch blijft doen, ik weet hoe belangrijk dat is. Super ook dat je samenwoont met je vriendin in een vreemde stad.

De dingen die voor mij altijd goed helpen zijn inderdaad alles van me afschrijven, maar ook meditatie helpt me vooral nu erg goed. Ik leefde altijd erg in mijn hoofd en kon wel weken blijven hangen in een faalactie van mezelf, of dagen nadenken over een presentatie, of afspraak die nog moest komen. Maar nu ik mediteer heb ik geleerd hoe ik mijn aandacht richt op het hier & nu en ik ben zo blij dat het me helpt. Het helpt me ook goed om te kunnen ontspannen. Misschien iets voor jou om te proberen, omdat je je vaak nog zo'n zorgen maakt over iets wat nog gaat gebeuren. Het helpt me niet altijd tho, maar hoe vaker ik het doe, het beter het gaat.

Zelf ben ik ook op 3 manieren behandeld. Het enige verschil is dat bij mij de groepsessies voor individuele therapie kwam, wat beter andersom had kunnen zijn. Maar inderdaad, alles hielp op een andere manier een beetje.

Hoe helpen je medicijnen je op momenten van angst, kalmeert het je of vlakt het je angst af, of anders?

Ik probeer zelf al een lange tijd sporten vol te houden, maar het geeft me vaak meer stress. Ik schaam me voor mijn lichaam, en dat voel ik erg als ik beweeg. Ik ben bang dat ik gekke bewegingen maak.
Ik ben ook lid van een sportschool en het voelt zo vervelend om mensen om me heen te hebben. Het is wel veel minder als vroeger, maar ik ga dat toch weer proberen op te pakken. Misschien moet ik toch net wat meer doorzetten.

Misschien is het niet realistisch, maar ik geloof nog steeds dat ik volledig mijn stoornis kan overwinnen. Op sommige dagen voelt het ook alsof het kan, maar het is dan wel extra vervelend als de dag erop ineens weer een slechte dag is. Maar ik denk toch dat het geloven daar in helpt om het voor elkaar te krijgen, ooit.

Hoe ging je eerste dag bij je nieuwe baan?
Ik woon zelf ook samen en heb hetzelfde als ik stress ervaar. Mijn humeur kan soms ook zo heftig zijn en daar is mijn vriendin dan de dupe van. Ik vind dit heel vervelend, maar ik kan soms niet nadenken voor ik een reactie geef. Dan ben ik zo angstig/gestresst/gefrustreerd.

Ik ben benieuwd hoe het bij je nieuwe werk is afgelopen, mijn verhaal is een beetje lang geworden. Maar hopelijk ben je er doorheen gekomen, en ben je uberhaupt nog actief hier.
Je mag me altijd een berichtje sturen als je wil praten.

BlueWater
 
Berichten: 2
Geregistreerd: zo 12 aug 2018 00:17


Keer terug naar Angststoornissen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten