Re: Angst om niet te kunnen slapen

Nieuw berichtdoor mimi2014 » do 12 okt 2017 14:09

Hoi, je houdt je angst in stand.
Omdat je bang bent om niet te kunnen slapen ga je piekeren en op jezelf letten en van je niet in slaap omdat je gestresst bent.
Ik heb het ook gehad.
Zeg tegen jezelf: oke dan val ik niet in slaap en oke dan lig ik de hele nacht wakker en oke dan ben ik morgen heel moe en kan ik niet naar mijn werk en oke misschien val ik de volgende nacht weer niet in slaap en wordt ik nog moeier....
Ookal meen je dit helemaal niet maar je moet je eigen brein op het verkeerde been zetten.'
Dus ga gewoon liggen en accepteer dat je niet in slaap valt....je zult zien dat je angst dan volledig wegzakt en je gewoon in slaap valt.
Ik weet wat je doormaakt want ik heb het ook gehad.
gr. Linda

mimi2014
 
Berichten: 4
Geregistreerd: ma 09 okt 2017 17:22

Re: Angst om niet te kunnen slapen

Nieuw berichtdoor xpanda » do 12 okt 2017 16:10

Hey,
Wat irritant dat je zo'n moeite hebt om in slaap te vallen. Als je eenmaal slaapt, slaap je dan wel goed door? Of wordt je dan ook nog vaak wakker 's nachts?
Zoals Linda hierboven al schrijft, ik denk dat het beste wat je kunt doen is om je te focussen op acceptatie van de angst. Probeer jezelf ervan te overtuigen dat het okee is dat je je zo bang voelt. Laat de angst toe, in plaats van er afleiding voor te zoeken.
Misschien helpt het daarbij om je af te vragen wat er in het aller ergste geval zou gebeuren: ik slaap de hele nacht niet, dan ben ik morgen misschien te moe om te werken. Dat kan; je hoeft niet altijd met volle energie te verschijnen. Wees niet te streng voor jezelf.

Liefs en sterkte
Panda

xpanda
 
Berichten: 3
Geregistreerd: di 03 okt 2017 14:26

Re: Angst om niet te kunnen slapen

Nieuw berichtdoor Mariette » di 24 okt 2017 22:37

Het is nu negen dagen geleden, sinds ik begon met het last hebben van verschrikkelijke slapeloosheid. Ik voel dat mijn leven uit mij gezogen is en ik weet niet waar ik moet beginnen. Het is bijna twee weken geleden begonnen met een slechte nachtrust, en nu slaap ik geen seconde gedurende de nacht. De dokter heeft me citalopram voorgeschreven voor de afschuwelijke angst die ik de hele nacht ervaar. Ik heb ook slaappillen en Diazepam in de kast, maar ik wil ze echt niet nemen vanwege hun slechte werking op het lichaam. Mijn grote angst is om nooit meer te kunnen slapen. Iedereen blijft me vertellen dat ik uiteindelijk in slaap zal vallen, maar na nog een nacht met absoluut geen slaap heb ik mezelf ervan overtuigd dat er iets is gebeurd met mij en dat ik nooit meer zal slapen. Ik heb nog nooit eerder een forum gebruikt, maar ik hoop dat ik bij iemand die een soortgelijk probleem of gedachtepatroon heeft gehad, uitkom. Ik heb heel veel dingen in het leven met grote kinderen en een goede baan, maar het lijkt allemaal voorbij op het moment, want ik ben ervan overtuigd dat mijn totale gebrek aan slaap alles zal ruïneren. Is het mogelijk om nooit meer te slapen? Iemand help me alsjeblieft!

Mariette
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di 24 okt 2017 22:31


Keer terug naar Mijn verhaal

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten