Re: Bang voor mensen

Nieuw berichtdoor Cherry76 » di 13 maart 2018 08:00

Hoi Ralf,

Ik ben vroeger wel een tijd bang geweest voor mensen, door therapie en erkenning eroverheen gekomen. Het is één zin, maar daar zijn wel wat jaren aan voorbij gegaan. Ik lees dat je jezelf meer en meer isoleert, de neerwaartse spiraal. Als ik zie wat jouw hobbies zijn, wow! Is er misschien een manier om jouw cylcus te doorbreken met behulp van jouw psychiater? De eerste stappen zijn het lastigst, daarna wordt het makkelijker. Ik ben dingen gaan doen waar ik normaal bang voor ben. Spreken in het openbaar, dansen/optredens, gesprekjes aangaan met vreemden over het weer bijvoorbeeld. Klinkt makkelijker dan het is, dat was het niet... Buikkrampen, hoofdpijn, duizelig, klamme handen, hyperventileren maar ik probeerde het nog eens als het mij een keer niet lukte. Ik wens jou veel sterkte en succes. Hoe gaat het nu met je (jouw berichtje is van een maand geleden)?

Cherry76
 
Berichten: 30
Geregistreerd: zo 16 aug 2015 19:55
Woonplaats: Omgeving Den Bosch

Re: Bang voor mensen

Nieuw berichtdoor Radijs » do 05 apr 2018 18:30

Hoi Cherry,

Heel erg bedankt voor je reactie en steun. Het gaat nog niet goed met mij.
Ik sta nu op slechte voet met mijn psychiater bij wie ik al tien jaar onder behandeling ben.
Hij wilt van me af. Volgens hem kom ik mijn afspraken na, ben ik medicijngetrouw en bel ik af als ik niet kan komen. Goed gedrag wordt kennelijk afgekeurd bij GGZ Ingeest want volgens meneer Ridders is GGZ Ingeest alleen maar bedoeld voor mensen die hun afspraken niet nakomen en die achter hun vodden aangezeten moeten worden.
Vreemd, de wachtkamer zit altijd vol en meneer heeft het zo druk dat de juiste dosering medicijnen voorschrijven hem niet lukt, van terugbellen heeft hij ook nooit gehoord. Kortom, het is een flauwekulsmoes die impliceert dat hij mij gewoon niet mag.
Ik ben nog steeds eenzaam en erg depressief. Het liefst wil ik opgenomen worden maar volgens mijn psychiater gaat het te goed met mij. Onze gesprekken gaan echter alleen nog maar over een andere psychiater voor mij vinden, er is geen tijd om over mijn psychische gezondheid te praten dus wat weet hij nu feitelijk van mijn problematiek af? Een buitengewoon onkundige en niet empathische man waar ik niks aan heb.
Ik ben heel erg blij dat het jou gelukt is Cherry, om geleidelijk aan van je angsten af te komen. Goed gedaan, ik ben trots op je en blijf het volhouden :)

Groetjes,

Ralf

Radijs
 
Berichten: 9
Geregistreerd: zo 04 feb 2018 22:38

Re: Bang voor mensen

Nieuw berichtdoor Bloem » vr 31 aug 2018 08:56

Ik heb hetzelfde. Er mogen wel weer wat mensen op bezoek komen, maar ik moet naar de dierenarts met mijn hond en zie daar enorm tegenop. Ik ben altijd alert, heb ptss en ben met therapie en medicatie wel verder gekomen dan ik eerst was. Als je psychiater je naar jouw gevoel niet serieus neemt, kun je dan geen second opinion aanvragen? Een andere arts kan een andere kijk op zaken hebben en je medicijngebruik. Ik weet niet of je dit nog leest want je bericht is al een tijd geleden. Heel veel sterkte, je bent NIET de enige. Er kunnen trauma's in je leven geweest zijn die je bang hebben gemaakt voor mensen, zoals bij mij. Veel sterkte gewenst!

Bloem
 
Berichten: 1
Geregistreerd: vr 31 aug 2018 08:51


Keer terug naar Angststoornissen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast